Bereiding

Maak deze smakelijke cannelloni met ricotta spinazie, een heerlijk recept uit Italië! Klik hier voor meer Italiaanse recepten.

Cannelloni met ricotta en spinazie

    1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het spek zeer fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui, de knoflook en het spek ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten.
    2. Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig. Breng op smaak met zout, peper en de balsamico.
    3. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan en stoof er de spinazie 2-3 minuten in. Laat de spinazie een beetje afkoelen en hak hem fijn. Meng de spinazie met de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
    4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel 2⁄3 van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Doe het spinaziemengsel in de spuitzak en vul er de cannelloni mee. Leg de cannelloni in de ovenschaal. Verdeel de overige tomatensaus over de cannelloni. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomatensaus. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven.

Foto’s: Stephan van Raay, Receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister, Servies etc.: Eigen collectie