Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Ceviche nikkei clásico

Ceviche nikkei clásico

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

De Nikkei-keuken combineert het beste uit de Peruaanse én de Japanse keuken, en dat het erg lekker smaakt bewijst dit ceviche recept wel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de leche de tigre Chifa Nikkei

De Nikkei-keuken combineert het beste uit de Peruaanse én de Japanse keuken, en dat het erg lekker smaakt bewijst dit ceviche recept wel!

Bereiding

  1. Doe voor de leche de tigre de bleekselderij, de witte ui, de knoflook, de gember, de koriandersteeltjes en zout in een kom en meng alles. Zet 1 uur in de koelkast. De groenten verliezen zo hun vocht en zijn dan klaar voor gebruik.

  2. Mix de gezouten groenten ca. 15 seconden met het limoensap. Voeg de suiker, de ají limo en de visfond toe en mix nog ca. 5 seconden. Zeef het sap. Voeg de aji amarillo toe, meng en zet de tijgermelk in de koelkast.

  3. Snijd de filet in kleine blokjes van 2×2 centimeter. Giet de leche de tigre op de borden. Leg een bergje vis in het midden. Garneer royaal met de taugé, de lente-ui, geroosterde pinda’s en koriander.

Serveertip
Lekker met een wakame-salade. In het boek vind je een heerlijk recept voor komkommer-wakamesalade.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Uit het boek

Cocina Nikkei

€ 29,99
Cocina Nikkei
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!