
Cheesecake van gorgonzola met peer
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Fruit en balsamico zijn een gouden combinatie en al helemaal als je er een hartig taartje van maakt. We gaan aan de slag met een 4-kazencheesecake!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de sneeƫn brood in het formaat waar je de cheesecake in wilt maken, bijvoorbeeld een garneerring of klein vierkant bakblikje. Leg het brood in de bakblikjes.
Week het gelatineblaadje in koud water voor ca. 10 minuten. Mix de ricotta, mascarpone en gorgonzola met een garde.
Verwarm de verse roomkaas in een steelpan en voeg het geweekte gelatineblaadje toe. Als de gelatine is opgelost, voeg dan het kaasmengsel toe en mix. Breng op smaak met zout en peper.
Giet het mengsel op het brood in de bakblikjes. Tik zachtjes met het bakblik op het aanrecht om luchtbellen te voorkomen en te zorgen dat het mengsel evenredig is verdeeld. Zet de bakblikjes in de koelkast voor ca. 3 tot 4 uur.
Was en snijd de peren in dunne plakjes en leg ze bovenop de cakejes die inmiddels stijf zijn geworden. Garneer met fijngesneden bieslook en Balsamic Vinegar of Modena van Mazzetti l’Originale 4 leafs.
Mazzetti Aceto balsamico di Modena
€ 7,56









