Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
chirashi sushi

Chirashi-sushi uit Mijn Japanse keuken

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Sushi betekent simpelweg ‘gezuurde rijst‚ en die mag ook in een kom geserveerd worden als ondergrond voor een bonte verzameling lekkere hapjes – dat is chirashi sushi.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Sushi betekent simpelweg ‘gezuurde rijst‚ en die mag ook in een kom geserveerd worden als ondergrond voor een bonte verzameling lekkere hapjes – dat is chirashi sushi.

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens het basisrecept. Bereid de toppings terwijl de rijst staat de koken of te rusten. Verdeel de rijst en de toppings over vier kommen.

Dit recept Chirashi sushi komt uit het boek Mijn Japanse keuken.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Toppings en varianten

Letterlijk vertaald is sushi ‘verstrooide rijst. Er kan van alles bij gegeven worden: op de geurige berg rulle sushirijst liggen vaak nigiri-klassiekers als gemengde rauwe vissoorten, zalm en tonijn bijvoorbeeld, waarover kleurrijke groenten en andere toevoegingen zijn gedrapeerd.

Je mag er altijd sojasaus en ingelegde gember bij geven of verschillende soorten mayonaise. Chirashi biedt je de kans creatief te werk te gaan. Ook van kliekjes kun je zo’n bonte schotel maken!

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!