Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Chocolade-eclairs

Chocolade-eclairs

  • Uitdagend

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor ca. 25 stuks

Voor het cacaoglazuur

Bereiding

  1. 1. Maak het basisrecept eclairs.

  2. 2. Klop voor de vulling de eidooiers met de suiker. Verwarm de room. Week de gelatine in koud water. Giet de verwarmde room bij het eimengsel en doe samen terug in de pan. Verwarm tot ca. 82°C en haal van het vuur.

  3. 3. Knijp de gelatine uit en los hem op in het mengsel. Voeg de chocolade toe en roer erdoorheen tot hij gesmolten is. Dek het oppervlak van de vulling af met vershoudfolie en laat afkoelen.

  4. 4. Week voor het cacaoglazuur de gelatine in koud water. Meng de suiker met de cacao in een kom. Breng de room met 120 ml water in een pannetje aan de kook. Voeg het cacao-suikermengsel toe en roer glad. Kook kort door. Haal van het vuur. Los de gelatine op in het warme mengsel.

  5. 5. Prik met de spuitmond 2 gaatjes in de onderkant van de eclair. Stop de choco-vulling in een spuitzak en spuit deze in de eclair. Zorg dat het cacaoglazuur rond de 35 graden is en dip de bovenkant van de eclair hierin. Zorg dat de vulling strak blijft hangen, veeg eventuele druppels weg. Werk de eclair af met bijvoorbeeld wat chocoladewerkjes.

Fotografie: Duncan de Fey

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)