Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Chocoladesoesjes

Chocoladesoesjes

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 25

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Bereid het basisrecept soesjesbeslag volgens stap 1 en 2.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hete­lucht: 200°C / gas: stand 4). Spuit van het beslag rondjes van ca. 2 cm Ø op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk eventueel met een natte vinger de puntjes naar beneden. Bak de soesjes ca. 20 minuten in de oven. Verlaag na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Neem de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen.

  3. 3. Klop de slagroom met 2 el suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met kleine spuitmond. Prik met een klein mesje een gaatje in ieder soesje en vul de soesjes met de slagroom. Zet de soesjes ca. 1 uur in de koelkast.

  4. 4. Breng 100 g suiker met 50 ml water aan de kook en los er de chocolade in op. Laat kort doorkoken en daarna afkoelen. Meng de poedersuiker met zo veel koud water dat een glanzend wit glazuur ontstaat.

  5. 5. Doop de helft van de soesjes in het chocolade­glazuur en de andere helft in het witte glazuur. Laat de soesjes op een rooster drogen.

Per portie: 80 kcal | 8 g koolhydraten | 1 g eiwit | 5 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)