Lees verder onder de advertentie
Churros
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Hoewel je churros inmiddels in elke stad tegenkomt, komen deze donutachtige snacks oorspronkelijk uit Spanje.
Bereiding
Doe het water met de boter, de suiker en het zout in een ruime pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur zodra het mengsel kookt en voeg de bloem in één keer toe. Roer met een houten lepel of stevige spatel tot alles goed is gemengd.
Zet de pan opnieuw op middelhoog vuur en verwarm het deeg al roerend tot het als een bal loslaat van de pan. Dit duurt 2-3 minuten. Stort het deeg in een kom, bijvoorbeeld van een staande mixer of een gewone beslagkom. Laat enkele minuten afkoelen. Klop goed door met een vlinder of deeghaak, gebruik geen garde.
Voeg al kloppend één voor één de eieren toe en klop tussendoor steeds tot een glad beslag voor je het volgende ei toevoegt. Het beslag moet uiteindelijk langzaam maar soepel van de deeghaak afdruipen en glanzen. Voeg eventueel nog extra ei toe als het beslag te dik is. Roer de sinaasappelrasp en het vanille-extract erdoorheen. Schep het beslag in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
Verhit de olie in een ruime pan of frituurpan tot ca. 160°C. Spuit het beslag direct in de hete olie in langwerpige slierten. Frituur de churros in 3-4 minuten rondom goudbruin; draai ze af en toe voorzichtig om. Schep uit de olie en laat kort uitlekken op keukenpapier. Wentel de nog warme churros door kaneelsuiker.
Verhit voor de chocoladesaus de slagroom in een pannetje, laat niet koken. Voeg de chocolade toe en laat deze onder af en toe roeren smelten. Serveer de churros met de romige chocoladesaus.
Lees verder onder de advertentie