
Behoren gazpacho, paella en flan ook tot jouw favoriete gerechten? Dan is dit het 3-gangen menu voor jou. Dit Spaans menu bestaat uit de lekkerste gerechten uit het zuiden want om daarvan te kunnen genieten, hoef je heus niet het vliegtuig te pakken. Met dit Spaans menu maak je het gewoon in eigen keuken. Viva España!
Lees verder na de advertentie
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
We starten het Spaans menu met gazpacho. Deze tomatensoep wordt ijskoud geserveerd. In Spanje is het toch al warm genoeg. Al is het klimaat hier wat kouder, de smaak van de soep wordt er niet minder van. Zo haal je de zomer zelf in huis, ook nu het buiten wat kouder wordt. Serveer de soep met blokjes tomaat, komkommer en brood on top.
> naar het recept: gazpacho
Hoofdgerecht
Het nationale gerecht van Spanje is paella. Door de jaren heen zijn er vele variaties ontstaan. Tegenwoordig kent elke Spaanse regio een eigen variant van het hoofdgerecht. Vaak wordt de paella met zeevruchten geserveerd maar de originele variant is zowel met vlees als vis. Voor dit weekendmenu maak je gewoon de bekende variant. Want zo’n pan vol zeevruchten ziet er toch onwijs feestelijk uit? De prachtige gele kleur dankt het rijstgerecht aan de toevoeging van saffraan.
> naar het recept: paella de marisco
Nagerecht
Op elke Spaanse menukaart staat flan als dessert. Wanneer je dit toetje proeft, begrijp je gelijk waarom. Deze pudding is heerlijk romig en smaakt naar vanille. Wij geven het Spaanse toetje onze eigen twist door er sinaasappel aan toe te voegen. Ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook nog eens heel erg lekker. Neem een hap en je waant je zowat in Spanje. Het perfecte einde van het Spaans weekendmenu. Voor meer inspiratie voor geweldige nagerechten ga je naar onze Pinterest-pagina.
> naar het recept: flan met sinaasappel
Lees meer over Spaans eten:
Onze tips

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Gnocchi: 15+ Italiaanse recepten

Borrelplank maken? Zo doe je dat in 3 simpele stappen

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.