
Citroen-olijfoliecake
Eenvoudig
ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd
In deze luchtige cake gebruik je hele citroenen – met schil en al. Zo krijgt hij een heel fris citrusaroma, waarmee je de zon in huis haalt.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de citroenen in een pan en vul deze met kokend water tot de citroenen onder staan. Leg er een stuk verfrommeld bakpapier op – dit zorgt ervoor dat de hitte in de pan blijft, omdat de citroenen zullen gaan drijven.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ca. 40 minuten zachtjes koken.
Neem van het vuur en laat afkoelen.
Halveer de citroenen en verwijder de pitjes. Hak de citroenen grof, doe ze in een keukenmachine en pureer ze.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een springvorm (23 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier.
Meng de bloem met het bakpoeder. Klop in een andere kom met een handmixer de eieren en de suiker in 3-4 minuten licht en luchtig.
Klop de citroenpuree, het amandelmeel en de olijfolie erdoorheen. Klop de bloem erdoorheen.
Schenk het beslag in de vorm en bak in ca. 50 minuten gaar in de oven (dek af met aluminiumfolie als de cake te donker wordt).
Laat afkoelen in de vorm. Je kunt de cake lauwwarm of koud serveren.
Bestuif met poedersuiker en serveer met een lepeltje crème fraîche. In een luchtdichte bak blijft de cake tot vijf dagen goed.










