Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
courgette met mosterd en rauwe ham

Courgette met mosterd en serranoham

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Wil je na een drukke dag een snelle pasta op tafel zetten? Dan is dit recept er eentje voor in je vaste repertoire. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk toch al in huis...

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Wil je na een drukke dag een snelle pasta op tafel zetten? Dan is dit recept er eentje voor in je vaste repertoire. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk toch al in huis...

Bereiding

  1. Maak de courgettes schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd ze in plakken. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de ham grof. Bak hem krokant in 1 el olie en laat hem uitlekken op keukenpapier.

  3. Fruit de ui en de knoflook in 1 el olie. Voeg de mosterd en de courgette toe en bak kort mee. Doe er 2 el tomatenpuree en wat water bij. Laat het geheel in ca. 15 minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met de walnoten, de ham en de pecorino. Serveer met de spaghetti.

Per portie: 619 kcal | 72 g koolhydraten | 25 g eiwit | 25 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!