Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
courgette-sperziebonensalade met chimichurri

Courgette-sperziebonensalade met chimichurri

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Heb je chimichurri gemaakt voor bij het vlees of vis van de grill? Maak dan gerust extra veel om bij deze frisse salade te serveren.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Heb je chimichurri gemaakt voor bij het vlees of vis van de grill? Maak dan gerust extra veel om bij deze frisse salade te serveren.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de walnoten over een bakplaat en rooster 8-10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven, laat afkoelen en hak ze grof. Blancheer de bonen 3-4 minuten in een pan met ruim kokend water tot ze gaar zijn. Spoel af onder koud stromend water. Giet af.

  2. Meng intussen de koriander, de peterselie, de knoflook, de sjalot en de rode peper in een kom. Roer de rodewijnazijn erdoorheen. Voeg de olijfolie al roerend toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet opzij.

  3. Snijd de uiteindes van de courgettes en snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in lange, dunne linten. Meng de courgettelinten en de sperziebonen door de kruidendressing. Verdeel de salade over twee borden en maak af met de walnoten en de feta. Je kunt de salade tot 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Per portie: 266 kcal | 8 g koolhydraten | 9 g eiwit | 21 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Libby Silberman

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!