
Crispy sushibites
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maak de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de rijst op smaak met 4 el sushiazijn.
Neem een ronde uitsteker van ca. 5 cm Ø. Verdeel 3 el sushirijst over het vormpje en druk het aan. Ga door tot alle rijst verwerkt is. Je kunt de rondjes eventueel een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de sushirondjes aan beide zijden goudbruin en krokant. Houd apart.
Snijd intussen de zalm in blokjes en doe in een bakje. Voeg 2 el sojasaus, 1 el sushiazijn, de sesamolie, het limoensap, de chilivlokken en het sesamzaad toe en schep om. Houd apart.
Snijd de avocado’s in heel dunne plakjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes en breng op smaak met 1 el sushiazijn.
Verdeel over ieder stukje gebakken rijst een paar plakjes avocado, een lepel gemarineerde zalm en wat zoetzure komkommer. Garneer met srirachamayo en extra sesamzaadjes.
Uit Paulines Keuken
€ 12,99