Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Crispy sushi bites met stokjes en saus

Crispy sushibites

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Sushi zijn we natuurlijk allemaal dol op. Maak deze knapperige sushihapjes en serveer ze bij de borrel of als voorgerecht!

Lees verder onder de advertentie

aantal stuks
10

Ingrediënten

Sushi zijn we natuurlijk allemaal dol op. Maak deze knapperige sushihapjes en serveer ze bij de borrel of als voorgerecht!
Srirachamayonaise
Deze kun je in de supermarkt kopen of zelf maken, zoals stap 6 in dit recept!

Bereiding

  1. Maak de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de rijst op smaak met 4 el sushiazijn.

  2. Neem een ronde uitsteker van ca. 5 cm Ø. Verdeel 3 el sushirijst over het vormpje en druk het aan. Ga door tot alle rijst verwerkt is. Je kunt de rondjes eventueel een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast.

  3. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de sushirondjes aan beide zijden goudbruin en krokant. Houd apart.

  4. Snijd intussen de zalm in blokjes en doe in een bakje. Voeg 2 el sojasaus, 1 el sushiazijn, de sesamolie, het limoensap, de chilivlokken en het sesamzaad toe en schep om. Houd apart.

  5. Snijd de avocado’s in heel dunne plakjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes en breng op smaak met 1 el sushiazijn.

  6. Verdeel over ieder stukje gebakken rijst een paar plakjes avocado, een lepel gemarineerde zalm en wat zoetzure komkommer. Garneer met srirachamayo en extra sesamzaadjes.

Per portie: 184 kcal | 12 g koolhydraten | 7 g eiwit | 13 g vet

Beeld en receptuur: Uit Paulines Keuken

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Uit Paulines Keuken

€ 12,99
Cover Uit Paulines Keuken met pauline en tekst