
Crunchy noedelsalade met zelfgemaakte chiliolie
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Geen tijd? Geen probleem! Met dit snelle recept zet je in no-time een supersmakelijke maaltijd op tafel.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de winterpeen in een hittebestendige kom. Doe de azijn, het water, de honing of suiker en een snuf zout in een pannetje. Breng aan de kook en schenk meteen over de winterpeen. Houd apart terwijl je de rest van het gerecht maakt. Roer af en toe door.
Verhit de zonnebloemolie in een pannetje op middelhoog vuur. Doe de gochugaru, de komijn, de chilivlokken en een flinke snuf zout in een hittebestendig kommetje. Schenk de olie als hij glinstert (let op dat hij niet gaat roken) over het specerijenmengsel in de kom en roer, zodat alles bedekt is met olie. Houd de chiliolie apart.
Zet de pan terug op middellaag vuur en rooster de zonnebloempitten er 3-5 minuten in, tot ze net goudkleurig worden. Neem de pan van het vuur. Meng de tahin met een snuf zout en het lauwwarme water in een kommetje, tot het glad en schenkbaar is. Houd apart.
Doe de tofu in een ondiepe kom of leg het op een bord, breek het in grove stukken en lepel de sojasaus en de zelfgemaakte chiliolie erover.
Verdeel de noedels over kommen en verdeel de tahinsaus, de kool, de pickled winterpeen, de tofu, de geroosterde zonneblompitten, de kruiden en de lente-ui erover. Besprenkel met het picklevocht van de winterpeen en serveer.










