Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Dikke speculaas

Dikke speculaas

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C, gebruik niet de heteluchtstand).

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de boter en de suiker in een grote kom of de kom van een elektrische mixer met de deeghaak en kneed op lage snelheid of gebruik een spatel om de boter door de suiker te mengen. Voeg de specerijen en beetje voor beetje de eieren toe en kneed tot ze volledig opgenomen zijn. Voeg dan de bloem lepel voor lepel toe en kneed tot alles goed gemengd is.

  3. Plet het deeg tot een blok. Het zou niet zo kleverig moeten zijn dat het aan je handen kleeft, dus probeer geen bloem toe te voegen. Gebruik liever een houten spatel of leg het deeg in de koelkast als het te kleverig is.

  4. Leg het blok deeg op de bakplaat en plet het tot het 2½ cm dik is om het als 1 groot plat stuk te bakken. Of doe wat ik altijd doe: verdeel het deeg in 2 stukken, zodat er voor iedereen meer knapperige randen zijn; je kunt ook 1 stuk weggeven.

  5. Bak de speculaas 20-25 minuten en laat hem afkoelen op een rooster. De randen worden iets donkerder dan de rest en krijgen kleine barstjes, terwijl het midden terug hoort te veren als je er met je vinger op drukt.

  6. Deze speculaas is het lekkerst met een beker warme melk. Breek hem in grote of kleine stukken, afhankelijk van hoeveel trek je hebt. Bewaar de speculaas in een luchtdichte doos.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Van wafel tot koek

€ 35,00
cover van wafel tot koek