Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
weekmenu Eekhoorntjesbroodlasagne

Eekhoorntjesbroodlasagne

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Schenk kokend water over het eekhoorntjesbrood tot het net onder water staat. Doe de slagroom, de bouillon en het laurierblad in een grote pan. Breng het aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Knijp het eekhoorntjesbrood goed uit en hak het fijn. Zeef het weekvocht van het eekhoorntjesbrood boven de pan met room en kook het geheel in tot een dik roommengsel. Verwijder het laurierblad.

  2. 2. Verhit 2 el olie in een grote pan en bak er de champignons en het eekhoorntjesbrood in tot ze het vocht dat ze loslaten weer opgenomen hebben en ze goudbruin zijn. Roer de peterselie erdoorheen en laat afkoelen.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schenk het roommengsel in een blender en mix kort, voeg het ei toe en mix nogmaals. Kook de lasagnevellen 1-2 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze heel goed uitlekken.

  4. 4. Vet een ovenschaal (ca. 20×30 cm) in met boter en bekleed de bodem met een laag pasta. Snijd de vellen indien nodig bij. Verdeel er ca. 1/5 van het roommengsel over en bestrooi met parmezaan. Verdeel er ca. 1/5 van de paddenstoelen over. Herhaal tot de ingrediënten op zijn en sluit af met een laag pasta, bedekt met room en kaas. Bak de lasagne ca. 30 minuten in de oven tot hij bubbelt en goudbruin is.

Per portie: 716 kcal | 21 g koolhydraten | 19 g eiwit | 61 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)