Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Broodje falafel

Falafel

  • Gemiddeld

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

De naam ā€˜falafel’ is waarschijnlijk ontleend aan ā€˜fava’ of ā€˜faba’ – dit is hoe tuinbonen in verschillende Midden-Oosterse talen heten. Maar tegenwoordig wordt het broodje falafel vooral met kikkererwten gemaakt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

De naam ā€˜falafel’ is waarschijnlijk ontleend aan ā€˜fava’ of ā€˜faba’ – dit is hoe tuinbonen in verschillende Midden-Oosterse talen heten. Maar tegenwoordig wordt het broodje falafel vooral met kikkererwten gemaakt.

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten eerst 1 nacht weken. Verwarm de frituurpan voor op 180 °C. Pel en snipper de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine ringetjes. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Was de koriander, schud hem droog en hak hem fijn.

  2. Week het brood in het water. Knijp het brood uit. Voeg het komijnpoeder toe. Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine. Vorm met de hand bolletjes van het mengsel en druk ze plat. Frituur de balletjes 3-4 minuten 0p 180°C. Schep de balletjes als ze bruin zijn uit de olie met een schuimspaan.

  3. Serveer de falafel met pita’s, verse sla en Griekse yoghurt. Ben je vegan? Serveer dan met een lekkere vegan dip.

Per portie: 74 kcal
Serveertip
Zelfgemaakte falafel is lekker op een pita, broodje of door een salade.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!