Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Broodje falafel

Falafel

  • Gemiddeld

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Laat de kikkererwten eerst 1 nacht weken. Verwarm de frituurpan voor op 180 °C. Pel en snipper de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine ringetjes. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Was de koriander, schud hem droog en hak hem fijn.

  2. 2. Week het brood in het water. Knijp het brood uit. Voeg het komijnpoeder toe. Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine. Vorm met de hand bolletjes van het mengsel en druk ze plat. Frituur de balletjes 3-4 minuten 0p 180°C. Schep de balletjes als ze bruin zijn uit de olie met een schuimspaan.

  3. 3. Serveer de falafel met pita’s, verse sla en Griekse yoghurt. Ben je vegan? Serveer dan met een lekkere vegan dip.

Per portie: 74 kcal

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)