Farrosalade met halloumi en kikkererwten
Eenvoudig
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de farro en het water in een grote pan met deksel en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook 45 minuten of tot de farro zacht is. Giet af en spoel af onder koud water. Laat goed uitlekken.
Maal ondertussen voor de Griekse dressing in een blender of keukenmachine de knoflook, oregano, het citroensap en de azijn tot ze goed gemengd zijn. Voeg, terwijl de motor draait, geleidelijk een gelijkmatige stroom olie toe tot de dressing romig is. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de halloumi in plakken van 5 mm en snijd elke plak in driehoekjes. Verwarm de olie in een grote koekenpan boven hoog vuur. Bak de halloumi 1 minuut aan elke kant of tot hij goudbruin kleurt.
Doe de farro en de kikkererwten in een grote kom met de dadels, komkommer, ui en peterselie. Giet de dressing eroverheen en schep voorzichtig om. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de halloumi, granaatappelpitjes en pijnboompitten over de salade en serveer.