Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
eclairs met Roel Wagenaar

Frambozen-eclairs

  • Uitdagend

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor ca. 25 stuks

Voor het frambozenglazuur

Bereiding

  1. 1. Maak het basisrecept eclairs.

  2. 2. Breng voor de vulling de frambozenpuree in een pan aan de kook. Week de gelatine in koud water. Meng de suiker met de maizena. Voeg de eidooiers toe en roer tot een gladde massa. Voeg de frambozenpuree toe aan het eimengsel en doe alles samen terug in de pan. Breng aan de kook en laat 1 minuut al roerend doorkoken. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

  3. 3. Roer de crème iets los. Knijp de gelatine uit en los hem op in de crème. Roer de boter erdoorheen. Klop de slagroom lobbig, spatel hem door de crème en schep de vulling in de spuitzak.

  4. 4. Week voor het frambozenglazuur de gelatine in koud water. Breng de frambozenpuree met de glucose in een pannetje aan de kook. Knijp de gelatine uit en los hem op in het mengsel. Voeg de chocolade toe, geef hem de kans om een beetje te smelten en mix hem er vervolgens doorheen met een staafmixer. Laat afkoelen.

  5. 5. Prik met de spuitmond 2 gaatjes in de onderkant van de eclair. Spuit de vulling in de eclair. Zorg dat het frambozenglazuur rond de 35 graden is en dip de bovenkant van de eclair hierin. Zorg dat de vulling strak blijft hangen, veeg eventuele druppels weg. Werk de eclair af met bijvoorbeeld wat verse frambozen en mascarponechantilly.

Fotografie: Duncan de Fey

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)