Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
fruitsalade met suikerbroodcroutons

Fruitsalade met suikerbroodcroutons

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Bij suikerbrood denk je misschien niet gelijk aan een salade maar door de zoetigheid past dit brood juist verrassend goed in een fruitsalade.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bij suikerbrood denk je misschien niet gelijk aan een salade maar door de zoetigheid past dit brood juist verrassend goed in een fruitsalade.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Snijd de plakken suikerbrood in blokjes, meng de blokjes met de olie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de blokjes ca. 15 minuten in de oven.

  2. Was de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd het fruit in parten. Was de druiven en halveer ze. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakken. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Meng het citroensap met de ahornsiroop en meng het fruit er voorzichtig doorheen.

  3. Leg het fruit in een grote schaal en verdeel de suikerbroodcroutons erover.

Tip
Het fruit in deze salade is eigenlijk altijd wel te verkrijgen maar wissel het vooral eens af met fruit uit het seizoen. Ga in de zomer voor frisse frambozen en voeg in het najaar eens een vijg toe. Zo blijf je verrassen!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!