Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gamba’s met salsa van rode ui en mango

Gamba’s met salsa van rode ui en mango

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de salsa

De Savian Veneto Bianco werd omschreven als "verrassend en smaakvol", aldus de deelnemers van de blind tasting tijdens Borsa Vini. Een droge wijn met een kruidige afdronk en fruitige aroma's die doen denken aan meloen, abrikoos en ook ananas.

Bereiding

  1. Meng 1 el olijfolie met de knoflook, het paprikapoeder en wat zout. Wrijf de garnalen hiermee in en laat ze afgedekt ca. 1 uur marineren.

  2. Snipper voor de salsa de rode ui fijn. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Rooster de korianderzaadjes in een droge pan tot ze beginnen te geuren. Meng de rode ui, de mango, de korianderzaadjes, de olijfolie en het citroensap door elkaar.

  3. Rijg de gamba’s aan spiesen. Grill de spiesjes op een hete barbecue ca. 2 minuten per zijde. Verwarm ook het platbrood kort op de grill. Bestrijk de platbroden met wat mayonaise en verdeel er wat slablaadjes over. Leg op elk brood een garnalenspies, schep er de salsa royaal overheen en maak af met wat muntblaadjes. Schenk er Savian Veneto Bianco bij.

Per portie: 629 kcal | 65 g koolhydraten | 31 g eiwit | 13 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)