
Na een afwezigheid van vijf jaar streek Borsa Vini dit jaar eindelijk weer neer in Nederland. Hét evenement op het gebied van Italiaanse wijnen, waarbij meer dan 32 wijnmakers uit Italië hun mooiste wijnen presenteren. De hele dag werd er blind geproefd, waarna er vier winnaars uit de bus kwamen. Aan ons de taak om bij elke winnende wijn een heerlijk recept te maken.
La Dolce Vita op je bord
Lees verder na de advertentie
Het is een flinke opgave; ruim 32 verschillende wijnen proeven en dan ook nog eens vier winnaars aanwijzen. Van Toscane tot aan Sicilië, haast elke Italiaanse regio werd vertegenwoordigd door gepassioneerde wijnproducenten. Van kleinere wijnhuizen – die nog traditioneel te werk gaan – tot aan vooruitstrevende biologische wijnproducenten. Tijdens de blinde proeverijen werden de bezoekers van het evenement Borsa Vini – georganiseerd door de Italian Trade Agency – gevraagd hun ongezouten mening te geven over de wijnen. Na een dag lang proeven, beoordelen en vergelijken bleven er vier prachtige wijnen over, stuk voor stuk verrassend en ook erg smaakvol. Wij doken de keuken in en maakten bij elke winnende wijn een bijpassend recept. Zo ervaar je La Dolce Vita op je bord én in je glas!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Moules frites met tuinkruiden
Een smaakvolle Verdicchio uit het midden van Italië, met de geur van vers fruit zoals appels en peren past perfect bij dit gerecht. Bij de eerste slok proef je dat deze witte wijn uit eikenhouten vaten komt en wat tinten van citrus bevat. Erg lekker bij schelp- en schaaldieren zoals mosselen.
> naar het recept: moules frites met tuinkruiden
Gamba’s met salsa van rode ui en mango
De Savian Veneto Bianco werd omschreven als “verrassend en smaakvol”, aldus de deelnemers van de blind tasting tijdens Borsa Vini. Een droge wijn met een kruidige afdronk en fruitige aroma’s die doen denken aan meloen, abrikoos en ook ananas.
Nog meer La Dolce Vita op je bord:
Gegrilde steak met sinaasappelgremolata
De Marchesa Mariabella Valpolicella Ripasso is een volle rode wijn, met intense tonen van kersen en rode bessen. Tegelijkertijd proef je soepele aroma’s van balsamico en verse kruiden. Ideaal bij een gegrilde steak of een gerecht met volle smaken.
Pasta al salsicce met venkel en pecorino
De Accabba Carignano del Sulcis is een rode wijn en heeft duidelijk tonen van vers rood fruit. Je ruikt het zodra de wijn ingeschonken wordt in het glas, misschien is dit wel onze favoriet. “Fris, smaakvol en heerlijk in balans”, is het oordeel van de deelnemers aan de blind tasting tijdens Borsa Vini. Een wijn die wat ons betreft goed bij pasta en vlees past.
Lees ook:
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.