Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
La Dolce Vita op je bord: pasta al salsicce met venkel en pecorino

Pasta al salsicce met venkel en pecorino

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

De Accabba Carignano del Sulcis is een rode wijn en heeft duidelijk tonen van vers rood fruit. Je ruikt het zodra de wijn ingeschonken wordt in het glas. "Fris, smaakvol en heerlijk in balans", is het oordeel van de deelnemers aan de blind tasting tijdens Borsa Vini. Een wijn die wat ons betreft goed bij pasta en vlees past.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

De Accabba Carignano del Sulcis is een rode wijn en heeft duidelijk tonen van vers rood fruit. Je ruikt het zodra de wijn ingeschonken wordt in het glas. "Fris, smaakvol en heerlijk in balans", is het oordeel van de deelnemers aan de blind tasting tijdens Borsa Vini. Een wijn die wat ons betreft goed bij pasta en vlees past.

Bereiding

  1. Knijp de vulling in kleine balletjes uit de worsten. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de worstvulling op hoog vuur rondom goudbruin in. Voeg de ui, de venkelblokjes en de venkelzaadjes toe en zet het vuur laag. Stoof het geheel nog ca. 10 minuten tot de ui mooi glazig is.

  2. Kook intussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar in kokend water met zout. Roer de boter en de olijven door het worst-venkelmengsel. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Schep de pasta met wat kookvocht bij in de pan en verwarm het geheel nog 2 minuten goed door. Verdeel de pasta over borden, rasp er de pecorino overheen en serveer met een glas Accabba Carignano del Sulcis.

Per portie: 364 kcal | 49 g koolhydraten | 14 g eiwit | 12 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (23 stemmen)