Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
wijnvlekken uit kleding verwijderen

Zo kun je wijnvlekken uit kleding verwijderen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Tijdens de borrel, een feestje of een uitgebreid diner komt er ongetwijfeld een lekkere fles wijn op tafel. Samen met je gezelschap geniet je van heerlijk eten en drinken, maar dan wordt een glas wijn per ongeluk omgestoten. Geen paniek, met deze tips kun je zelfs de lastigste rode wijnvlekken uit kleding verwijderen!

Wijnvlekken uit kleding verwijderen

Het overkomt ons allemaal wel eens een keer, je praat net iets te enthousiast met je handen en opeens stoot je dat glas wijn op tafel omver. Natuurlijk kijk je als eerste of het glas nog heel is en of niemand zich heeft bezeerd. Daarna bekijk je snel het tafelkleed, het nieuwe vloerkleed of je eigen kleding of er geen wijnvlekken te bekennen zijn.

Oeps, toch wijnvlekken? Dan hebben wij de beste tips om wijnvlekken uit kleding te verwijderen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Witte wijnvlekken uit kleding verwijderen

Heb je witte wijn op je kleding gekregen? Dan beginnen we gelijk met het goede nieuws: deze wijnvlekken zijn het makkelijkst te verwijderen. Het is wel belangrijk om snel te handelen. Trek dus direct na het ongelukje het kledingstuk uit en spoel de vlek uit met koud water.

Stop je jurk, blouse, shirt of broek vervolgens in de wasmachine en was volgens voorschriften. Deze methode zal gegarandeerd witte wijnvlekken uit kleding verwijderen.

Rode wijnvlekken uit kleding verwijderen

Rode wijnvlekken uit kleding verwijderen is helaas een stuk lastiger. Hierbij is vooral de snelheid van belang. Hoe eerder je handelt, hoe groter de kans is dat je favoriete kledingstuk heelhuids uit de strijd komt. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar om deze vlek te verwijderen kun je er het beste wat witte wijn overheen gieten en deze vervolgens wegdeppen.

Als je geen witte wijn in huis hebt, dep je eerst de vlek droog. Strooi er vervolgens flink wat zout overheen, wees niet zuinig. Laat het zout minimaal een paar uur liggen op de vlek. Hierdoor wordt de rode wijn geabsorbeerd en kun je de wijnvlek uit kleding verwijderen. Was vervolgens volgens voorschriften.

Heb je geen witte wijn of zout bij de hand? Vaak verkopen drogisterijen en supermarkten diverse middelen om vlekken van rode wijn uit de kleding te verwijderen. Lees altijd goed de aanwijzingen om te voorkomen dat je de kleding beschadigt.

wijnvlekken uit kleding verwijderen

Rosévlekken uit kleding verwijderen

Wordt de rosé omgestoten? Ook dan is flink wat zout de oplossing. Strooi dit over de vlek en dep de vlek vervolgens droog. Spoel vervolgens het kledingstuk uit in warm water en was volgens voorschriften. Dit zal ervoor zorgen dat de wijn geabsorbeerd wordt en de vlek uiteindelijk verdwijnt.

Disclaimer: het gebruiken van deze methode is geheel op eigen risico. Foodies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. 

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!