Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Deze wijnen zijn perfect voor bij de borrel: proosten met wijn

Deze wijnen zijn perfect voor bij de borrel

In samenwerking met Gallo Family Vineyards
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

We houden ontzettend van borrelen en grijpen dan ook elk moment aan om dit te doen. Is het niet op vrijdagmiddag, dan is het wel tijdens de feestdagen, omdat het weekend is of omdat er toevallig nog kaas en worst in huis was. Maar wat drink je dan bij al die borrelhapjes? Lees snel verder en ontdek welke wijnen perfect zijn voor bij de borrel!

Deze wijnen zijn perfect voor bij de borrel

Wie houdt nu niet van een goede borrel. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige VrijMiBo met collega’s, een feestje op zaterdag of een borrel op zondagmiddag met lekkere hapjes. Natuurlijk mogen snacks niet ontbreken. Misschien nog wel veel belangrijker, wat schenk je? Deze wijnen zijn perfect voor bij de borrel!

Pinot Grigio

Een drankje op het terras, picknicken in het park of eindeloos borrelen met een ondergaande avondzon. Omdat Pinot Grigio niet te zwaar is past deze wat ons betreft goed bij de borrel. Het is een frisse en fruitige wijn, al is dit afhankelijk van het land van herkomst. De druiven uit Frankrijk zijn vaak net wat dieper van smaak dan uit andere gebieden. Wij houden vooral van Pinot Grigio uit Californië, bijvoorbeeld van Gallo Family Vineyards. Zodra je de fles opent komen fruitige aroma’s van appel en peer je tegemoet. Zie je jezelf al zitten in de zon met een glas heerlijke wijn? Proost!

Gallo Pinot Grigio

Chardonnay

Over het algemeen is een Chardonnay net wat voller en rijker van smaak dan Pinot Grigio. De Californische Chardonnay van Gallo Family Vineyards is bijzonder, dit is namelijk een hele frisse wijn. Overdag is het behoorlijk heet in de Central Valley – waar de druiven voor deze wijn groeien – terwijl het ’s nachts flink afkoelt. Dat maakt de wijn rijk én fris van smaak. Je proeft al snel perzik, honing en vanille als je een slok neemt. Heb je flink uitgepakt met een lekkere kaasplank? Dan mag deze wijn niet ontbreken!

Gallo Chardonnay

White Zinfandel

Zeker bij een zomerse borrel mag deze heerlijke rosé niet ontbreken. Deze wijn ontstond in de jaren ’70 in Californië. Tot op de dag van vandaag komt daar de White Zinfandel van Gallo Family Vineyards dan ook vandaan. De wijn is zacht, droog tot lichtzoet en ontzettend populair. Ben je op zoek naar een toegankelijke wijn die past bij diverse borrelhapjes? Dan zit je met deze fijne wijn altijd goed!

Gallo White Zinfandel

Merlot

Misschien denk je niet direct aan een rode wijn voor bij de borrel, maar zeker met verschillende hapjes misstaat deze wijn absoluut niet. Daar waar lichte wijnen vrij snel overschaduwt worden door de smaak van kaas, bitterballen of pittige worst blijft een Merlot mooi overeind staan. Het is geen zware rode wijn waardoor deze makkelijk te drinken is. Haal die borrelplank maar tevoorschijn en schenk een goed glas Merlot in. Proost!

Deze wijnen zijn perfect voor bij de borrel: Gallo Merlot

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!