
Gebakken-bananenijs met choc-fudgesaus
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 15 uur wachttijdca. 15 u. wachttijd
Dit ijs is vegan, zuivelvrij en kan zelfs glutenvrij! Ideaal voor alle dieetwensen en ook nog eens leuk om op te dienen: zet gewoon het ijs, de fudgesaus en gehakte noten op tafel en laat iedereen zijn eigen ijscoupe samenstellen!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de oven tot 190 °C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier, voeg de bananen toe en roer de ahornsiroop erdoor.
Bak 25-30 minuten, roer halverwege door, tot de bananen zacht en bruin zijn en de siroop wat is ingekookt. Laat afkoelen.
Til het bakpapier met de bananen en siroop uit de schaal en doe in een diepvriesdoos. Zet een nacht in de vriezer.
Verlaag de temperatuur van de oven tot 160 °C. Hak de noten grofweg doormidden (je wil grove stukken krijgen, dus hak ze niet te fijn).
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de noten erop en roer de suiker, ahornsiroop, olie, koffie en zout en peper erdoor. Bak ongeveer 17 minuten, roer halverwege door, tot ze goed bruin zijn.
Zet opzij en laat afkoelen. Breek de notenbrokken los en bewaar ze in een afgesloten doos.
Breek de volgende dag de bevroren banaan en ahornsiroop in stukken en doe ze in een keukenmachine of blender met de kokosroom, miso, vanille en koffie. Pureer tot een glad geheel.
Schenk in een diepvriesdoos en zet 2 uur in de vriezer, of tot het ijs een beetje bevroren is maar nog wel zacht is. Vouw de chocolade erdoor en zet het ijs ongeveer 4 uur terug in de vriezer, tot het ijs stevig maar nog wel op te scheppen is.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en klop tot een glad geheel. Zet op middelhoog vuur, roer veel, en kook ongeveer 7 minuten.
De saus moet zo dik zijn als een schenkbare fudgesaus (de saus wordt dikker als hij afkoelt). Dien het ijs op met de warme fudgesaus en de gekruide noten.
Fusão
€ 29,99









