Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de feta en leg elk stuk op een stuk aluminiumfolie.

2. Verdeel de ui en de rode peper over de stukken feta. Besprenkel met 1 el olijfolie en knijp er wat citroensap over uit. Bestrooi met zout en peper. Vouw de randen van het folie naar boven tot een soort bakje dat open is aan de bovenkant. Bak 15-20 minuten in de oven tot de feta zacht is en de randen goudbruin.

3. Verhit de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Roer er ⅔ van de munt en ⅔ van de koriander doorheen. Verdeel over 2 borden. Leg de feta erbovenop. Schenk het vrijgekomen bakvocht uit het folie eroverheen. Bestrooi met de overige munt en de overige koriander. Knijp er nog wat citroensap over uit. Serveer met het brood.

Ken je ook de immens populaire baked feta pasta al?

Per portie: ca. 548 kcal
28 g eiwit | 34 g vet | 30 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Kris Kirkham Styling: Davina Perkins Foodstyling: Adam Bush