Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gebakken rijst met kelp

Gebakken rijst met kelp, kimchi en edamame

In samenwerking met Smaakt
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Wel de kelp 10 minuten, of volgens de aanwijzingen op de verpakking, en snijd in kleine stukjes. Kook de basmatirijst intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat afkoelen.

  2. 2. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en bak er de rijst kort in aan. Voeg de kelp, de kimchi, de edamame en het sesamzaad toe en bak al omscheppend ca. 2 minuten verder.

  3. 3. Verdeel de gebakken rijst over 2 borden. Garneer met de bosui, de koriander en de appel.

Per portie: 608 kcal | 86 g koolhydraten | 13 g eiwit | 20 g vet

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)