Bereiding

1. Wel de kelp 10 minuten, of volgens de aanwijzingen op de verpakking, en snijd in kleine stukjes. Kook de basmatirijst intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat afkoelen.

2. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en bak er de rijst kort in aan. Voeg de kelp, de kimchi, de edamame en het sesamzaad toe en bak al omscheppend ca. 2 minuten verder.

3. Verdeel de gebakken rijst over 2 borden. Garneer met de bosui, de koriander en de appel.

Per portie: ca. 608 kcal
13 g eiwit | 20 g vet | 86 g koolhydraten

Dat Smaakt!

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt. December kent meer dagen dan kerst alleen. Maak het jezelf niet te moeilijk en ga voor dit snelle en lekkere rijstgerecht met het gedroogde zeewier en de kimchi van Smaakt. Veel producten vind je gewoon in de supermarkt. Zijn ze uitverkocht of niet verkrijgbaar? Bestel ze dan makkelijk online via smaakt.bio.

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexstyling