Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
wat zijn edamame

Wat zijn edamame en wat kun je ermee?

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Witte en bruine bonen ken je waarschijnlijk wel, maar er zijn ook heerlijke soorten die we te vaak links laten liggen. Zonde, want vaak zijn dit juist de ultieme smaakmakers. Vandaag vertellen we je dan ook alles over edamame. Want wat zijn edamame en wat maak je ermee?

Wat zijn edamame?

We geven je alvast een hint: edamame heeft alles te maken met soja. Maar wat zijn edamame precies? Deze frisgroene verschijning is niets meer dan de jonge, onrijpe sojaboontjes in de peul. Meestal worden ze twee weken voor ze rijp zijn geoogst door de boeren. Je komt ze vooral tegen in de Japanse, Koreaanse, Chinese en Hawaiaanse keuken. Bij veel sushirestaurants staan ze dan ook op de kaart als bijgerecht.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Waar koop je de boontjes?

Edamame zijn steeds populairder geworden. Je kunt ze tegenwoordig dan ook gewoon bij haast elke supermarkt kopen. Je vindt ze zowel in de koeling als in de diepvries. Let voor je de boontjes in je winkelwagentje stopt even op de houdbaarheidsdatum en bekijk goed wat het bewaaradvies is om je aankoop in topconditie te houden.

Hoe smaken edamame?

Nu we je vraag ‘Wat zijn edamame?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe ze smaken. Zodra je een hap neemt, zal de verfijnde, boterachtige smaak je gelijk opvallen. Ook proef je nootachtige tonen.

Welk deel is eetbaar?

Voor je kunt genieten van edamame, moet je ze even doppen. Daarna kun je ze verwerken in je favoriete gerecht. Je kunt ze ook serveren met wat grof zout en ze vervolgens aan tafel doppen. Dit zie je ook vaak in restaurants.

Hoe kan je ze vervangen?

Wil je ze vervangen? Gebruik dan een andere boon naar keuze of kies voor doperwten. De smaak van je gerecht zal natuurlijk wel iets veranderen.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je allemaal maken met edamame? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ze met een beetje zout eten als snack, verwerken in poké bowls, salades en nog veel meer. Heb je al zin gekregen om zelf te ontdekken wat de smaak is van edamame? Kies dan één van deze recepten uit en tover een heerlijke maaltijd op tafel!

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Hou je van een stukje vis zo op z’n tijd? Dan is dit recept met bimi misschien wel je nieuwe favoriet. Zeker de misoboter zorgt voor een ware smaaksensatie.

Naar het recept
Poké bowl van Living the Green Life

Vegan poké bowl

Poké bowls zijn steeds populairder, elke stad heeft tegenwoordig wel meerdere plekken waar ze alleen maar bowls verkopen. Wist je dat het gerecht oorspronkelijk uit Hawaï komt?

Naar het recept
lekker door de week

Rijstsalade met geroosterde kurkumabloemkool

Een rijstsalade is een prima maaltijd als je een gezond gerecht op tafel wil zetten zonder al te veel gedoe. Door de rijst is de salade ook nog eens extra vullend. In dit recept is de kurkumabloemkool de grote ster, probeer maar eens uit!

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!