
Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de inhoud van het zakje misosoep in een maatkan en schenk er 400 ml kokend water bij. Roer de sesamolie, de rijstazijn, de mirin, het limoensap en een snufje chilivlokken erdoorheen.
Leg de bimi zo in een diep bakblik (ca. 20×30 cm) dat je er de 2 stukken kabeljauwfilet op kunt leggen. Verdeel de lente-ui, de sperziebonen en de edamame eromheen. Schenk het misomengsel eroverheen.
Meng de boter met de misopasta, het sesamzaad en zwarte peper. Strijk het mengsel over de bovenkant van de kabeljauwfilets. Leg de kabeljauwfilets op de bimi. Bak het geheel ca. 20 minuten in de oven tot de kabeljauw net gaar is en de groenten nog knapperig zijn.