Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de inhoud van het zakje misosoep in een maatkan en schenk er 400 ml kokend water bij. Roer de sesamolie, de rijstazijn, de mirin, het limoensap en een snufje chilivlokken erdoorheen.

  2. Leg de bimi zo in een diep bakblik (ca. 20×30 cm) dat je er de 2 stukken kabeljauwfilet op kunt leggen. Verdeel de lente-ui, de sperziebonen en de edamame eromheen. Schenk het miso­mengsel eroverheen.

  3. Meng de boter met de misopasta, het sesamzaad en zwarte peper. Strijk het mengsel over de bovenkant van de kabeljauwfilets. Leg de kabeljauwfilets op de bimi. Bak het geheel ca. 20 minuten in de oven tot de kabeljauw net gaar is en de groenten nog knapperig zijn.

Per portie: 467 kcal | 19 g koolhydraten | 53 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)