Bereiding
1. Was 1 limoen met heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil eraf en pers het sap eruit. Klop de eidooiers met het limoensap en de wasabi los. Voeg al kloppend geleidelijk 250 ml olie toe tot er een gladde mayonaise ontstaat. Roer de geraspte limoenschil, het groene currypoeder en de chilisaus door de mayonaise. Was de koriander en schud hem droog. Hak de koriander grof en roer door de mayonaise. Zet de saus afgedekt in de koelkast.
2. Pel de garnalen en verwijder de darm door de garnaal op de rug open te snijden. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Rijg elke garnaal in de lengterichting op een satéprikker. Wentel de garnalen in de bloem, daarna in het eiwit en vervolgens in de panko.
3. Snijd de overige limoen in partjes. Verhit de frituurolie in een ruime pan tot ca. 170°C. Frituur de garnalen in ca. 4 minuten goudbruin en krokant in de olie. Serveer de garnalen met de limoenmayonaise en partjes limoen. Garneer eventueel met lente-ui, rode peper in ringetjes en koriander.
Per portie: ca. 912 kcal
18 g eiwit | 79 g vet | 31 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie