Bereiding

1. Schil de koolraap en snijd hem in staafjes van ½ cm dik. Meng de mayonaise met een beetje harissa naar smaak. Hak de helft van de dille fijn en meng door de harissamayonaise.

2. Wentel de koolraapstaafjes in de maïzena en schud ze goed af. Roer het eiwit los met een beetje zout en wentel er de koolraapstaafjes in. Laat overtollig eiwit er goed afdruipen en wentel de staafjes in het sesamzaad. De staafjes hoeven niet helemaal bedekt te zijn. Leg ze op bakpapier en laat ca. 20 minuten drogen.

3. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot ca. 160°C. Frituur de koolraap portiegewijs in 7-8 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi met wat gerooktepaprikapoeder en serveer met de harissamayonaise en lekkere zilveruitjes.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Receptuur, foto’s, foodstyling: Willem van Santen Styling: Alexstyling