Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gegrilde makreel met citroen-dille-olie, pijnboompitten en rozijnen

Gegrilde makreel met citroen-dille-olie, pijnboompitten en rozijnen

In samenwerking met Big Green Egg
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

De Big Green Egg kan tot veel hogere temperaturen worden verhit dan traditionele barbecues en geeft je grillgerechten een extra bijzonder smaakje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

De Big Green Egg kan tot veel hogere temperaturen worden verhit dan traditionele barbecues en geeft je grillgerechten een extra bijzonder smaakje.

Bereiding

  1. Dep de makreel goed droog en controleer op graten. Strooi een laagje grof zeezout in een schaal en leg de makrelen erop. Bestrooi met een flinke laag grof zeezout. Laat ca. 10 minuten staan om te pekelen.

  2. Bereid de Big Green Egg voor om te grillen. Steek de kolen aan en plaats het rvs-grillrooster of het gietijzeren grillrooster. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 250⁰C. Rasp de schil van de citroen en meng hem met de olijfolie en de gehakte dille.

  3. Spoel onder koud stromend water voorzichtig het zout van de makreel af. Dep de makreel goed droog met keukenpapier. Wrijf de vis in met een klein beetje olijfolie. Leg de makreel met de huidkant naar beneden op het grillrooster en sluit de Big Green Egg. Gril de vis ca. 3 minuten en keer hem dan voorzichtig om. Gril nog 1-2 minuten.

  4. Neem de vis van het grillrooster en leg voorzichtig op een schaal. Knijp er wat citroensap over uit en schep de kruidenolie er royaal overheen. Maak af met de geroosterde pijnboompitten en de rozijnen. Lekker met vers platbrood en een salade.

Per portie: 774 kcal | 10 g koolhydraten | 20 g eiwit | 73 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!