Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Gemarmerde amandeltulband

Gemarmerde amandeltulband

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

De tulband heb je inmiddels onder de knie, maar met deze gemarmerde amandeltulband maak je pas echt de blits. Houd je hoofd koel en dan wordt het bakken van je eerste gemarmerde tulband een feestje!

Bereiding

  1. 1. Vet een tulbandvorm (ca. 1,6 l inhoud) in en bestrooi hem met het paneermeel. Snijd de marsepein in stukken. Splits de eieren op. Zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C).

  2. 2. Roer 200 g boter romig met een mixer. Voeg de eidooiers één voor één toe en roer er 100 g suiker doorheen. Voeg de marsepein en de vanillesuiker toe aan het mengsel en mix zo lang tot het beslag schuimig is en de suiker is opgelost. Klop het eiwit met een snufje zout stijf en voeg daarbij geleidelijk 50 g suiker toe. Meng de bloem, het bakpoeder en de amandelen door elkaar. Roer het eiwitschuim en het bloemmengsel kort door het botermengsel totdat alle ingrediënten gemengd zijn met elkaar.

  3. 3. Breek 100 g pure chocolade in stukken en smelt de chocolade au bain-marie. Schep ca. 1/3 van het beslag in een tweede mengkom en roer de cacao, de gesmolten chocolade en de amaretto erdoorheen.

  4. 4. Giet de helft van het lichte beslag in een beslagkom. Verdeel het donkere beslag erover. Verdeel de rest van het lichte beslag over het donkere beslag. Trek met een vork door het beslag om een marmereffect te creëren. Doe dit niet te lang, dan is het effect weg en krijg je een lichtbruine cake.

  5. 5. Bak de cake ca. 40-50 minuten in de oven. Steek na ca. 40 minuten een houten spies in de cake om te controleren of hij gaar is. Bak de cake ca. 5 minuten verder als er nog beslag aan de spies blijft kleven (niet langer, dan wordt de cake droog). Zet de bakvorm op een rooster en laat de cake ca. 30 minuten afkoelen in de vorm. Stort de cake uit de vorm en laat hem afkoelen.

  6. 6. Hak ondertussen de witte chocolade en de overige pure chocolade apart van elkaar grof. Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet de gesmolten chocolade over de cake. Laat dit even drogen. Smelt de witte chocolade ook au bain-marie. Laat een beetje afkoelen, giet de witte chocolade over de donkere chocolade en laat ook dit even drogen voor het serveren. Snijd dunne plakken en leg een plakje cake op zijn zij om te serveren. Lekker met een dot slagroom. Wil je meer heerlijke taart recepten uitproberen? Schort om en bakken maar!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)