Gepekelde kip
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm ca. 500 ml water met het zout en de suiker tot ze zijn opgelost. Meng de oplossing met 2,5 l koud water. Halveer de citroenen en knijp er het sap uit boven de zoutoplossing. Plet de knoflooktenen en voeg ze met de peperkorrels, de rozemarijn en de laurier toe aan de oplossing.
Leg de braadkip in een ruime bak en overgiet hem met de zoutoplossing. De kip moet helemaal onderstaan. Dek de bak goed af en zet hem ca. 12 uur in de koelkast.
Neem de kip uit de pekel en laat hem uitlekken. Dep de gepekelde kip goed droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de kip in met de boter en leg hem in een bakblik.
Braad de kip in ca. 1 uur goudbruin en gaar in de oven. Verlaag evt. na 20 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).