Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
gepofte aubergines

Gepofte aubergines

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Stuks
2

Ingrediënten

Het geheim van gepofte aubergines? Lang genoeg garen en niet te zuinig zijn met olie. Door aubergine in de oven te poffen wordt het vruchtvlees zijdezacht. En daarmee kun je weer de lekkerste gerechten maken zoals Baba ganoush.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de aubergines en dep ze droog. Prik de aubergines rondom enkele malen in met een vork of mesje. Leg de aubergines op een bakplaat of ovenschaal en zet het geheel ca. 1 uur in de oven, tot de aubergines helemaal zacht aanvoelen en de schil wat verschrompeld is. Neem uit de oven en laat de gepofte aubergines afkoelen.

Per portie: 58 kcal | 9 g koolhydraten | 3 g eiwit

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)