Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geroosterde ananas met salsa en yoghurtgranita

Geroosterde ananas met salsa en yoghurtgranita

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de salsa

Voor de granita

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Roer voor de granita de yoghurt, de suiker en het zout goed door. Giet het geheel in een ruime bak zodat je een dun laagje hebt. Zet minstens 3 uur in de vriezer en roer elk uur door met een vork, zodat je een mooie rulle granita overhoudt. Bewaar afgedekt in de vriezer.

  2. Hak voor de salsa de rode pepers (evt. zonder zaadlijsten), de munt- en de korianderblaadjes fijn. Meng met de olie, het limoensap, de limoenschil en de geraspte gula djawa.

  3. Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de ananas in plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de ananas met de bruine basterdsuiker. Gril de ananas in de oven tot hij aan de randjes mooi begint te verkleuren en de suiker karamelliseert. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  4. Verdeel de schijven ananas over bordjes en schep er de salsa overheen. Maak af met de granita en evt. nog wat verse limoenschil.

Per portie: 250 kcal | 31 g koolhydraten | 5 g eiwit | 11 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!