Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gestoomde aubergine met chili-olie

Gestoomde aubergine met chili-olie

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Emma: “Ik eet dit gerecht met stokjes, maar met mes en vork mag natuurlijk ook.”

Bereiding

  1. 1. Breng water aan de kook in een stoompan of pan waarop je normaal je stoommand zet. Snij d de aubergines overdwars door, leg ze op een bordje en plaats dat bord in je stoompan of ­-mand. Stoom de aubergines ca. 20 minuten. Doe dit eventueel in delen, als ze niet tegelijk in de pan of mand passen.

  2. 2. Maak ondertussen de saus door de sojasaus, de chili-­olie, de chili crisp en de zwarte azijn te mengen. Pel de knoflook, rasp hem boven de saus en roer goed door.

  3. 3. Laat de gestoomde aubergines iets afkoelen totdat je ze aan kunt raken met je handen. Snijd elke helft overdwars doorlangs en vervolgens in repen. Giet de saus over de aubergines en maak af met de bosui. Serveer warm of op kamertemperatuur. Lekker met rijst.

Receptuur en foodstyling: Emma de Thouars Fotografie en styling: Duncan de Fey

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)