Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gevulde aardappel met gerookte forel

Gevulde aardappel met gerookte forel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Was de aardappelsen dep ze droog. Bedruppel de aardappels met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Wikkel iedere aardappel in een stuk aluminium folie en pof ze ca. 1 uur in de oven.

  2. Was de lenteuitjes en snijd ze in dunne ringen. Pluk de gerookte forel grof. Was de dille en snijd hem grof. Houd een beetje dille apart om te garneren. Meng de forel met de lenteui, de crème fraîche en de dille. Snijd 1 citroen in partjes. Snijd van elke aardappel in de lengte een kapje af. Hol de aardappels voorzichtig uit met een theelepel. Meng het aardappelkruim door het forelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappels met het mengsel. Bestrooi met de overige dille en serveer met de citroen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!