Gevulde aubergine met jackfruit en yoghurtsaus
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd ze tot halverwege kruislings in met een scherp mesje.
2.Klop in een kom de miso los met het citroensap, 3 eetlepels olie en gembersiroop en roer er de knoflook en baharat door. Leng eventueel aan met wat heet water. Smeer de inkepingen en het snijvlak van de aubergines in met de marinade.
3. Hak de jackfruit fijn en schep het door de resterende misomarinade in de kom. Strooi er de cayennepeper bij, schep de jackfruit en aanhangende marinade even om en dek af met aluminiumfolie. Laat 30 minuten marineren.
4. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven 20 minuten tot het vruchtvlees heel zacht is. Laat iets afkoelen. Schep er dan met een lepel voorzichtig een deel van het vruchtvlees uit.
5. Snijd de stukjes jackfruit fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de jackfruit op middelhoog vuur in 10 minuten krokant. Schep er de auberginestukjes door en warm nog even mee. Strooi er naar smaak zout en versgemalen peper op.
6. Klop de yoghurt los met 2 eetlepels van de granaatappelmelasse en het limoensap. Garneer de aubergines met een scheutje yoghurtsaus, de jalapeñopepers, pistachenoten en koriander. Schenk er de rest van de melasse overheen en bestrooi met de pul biber. Geef de rest van de yoghurtsaus erbij.