Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
clementine-yoghurttaart

Glutenvrije clementine-yoghurttaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor het glazuur

Bestrijk als decoratie clementines en kruidentakjes lichtjes met geklopt eiwit en wentel ze in suiker. Laat een half uurtje drogen.

Bereiding

  1. 1. Doe 3 hele clementines met schil in een pan met water, breng aan de kook en kook ca. 35 minuten op laag vuur tot ze heel zacht zij n. Als de clementines niet onderwater blijven, zet er dan een kleine pan of klein deksel op. Giet de clementines af, pureer ze in hun geheel en laat afkoelen.

  2. 2. Verwarm wanneer de puree afgekoeld is, de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet 3 springvormen (ca. 20 cm Ø) in met boter en bekleed ze met bakpapier.

  3. 3. Klop 200 g boter en de suiker in een kom romig. Klop de eieren erdoorheen. Spatel het bakmeel, de polenta, het bakpoeder, de xanthaangom, de yoghurt, het oranjebloesemwater, 2 el clementinesap en de clementinepuree erdoorheen. Verdeel het beslag over de 3 taartvormen en bak 20-25 minuten in de oven. Controleer of een houten prikker er droog uitkomt. Laat de taartbodems op een rooster helemaal afkoelen.

  4. 4. Klop voor het glazuur de boter met 250 g poedersuiker en het vanille-extract glad. Klop de overige poedersuiker erdoorheen tot het glad is. Klop in 3 porties vluchtig de yoghurt erdoorheen, anders kan het mengsel schiften.

  5. 5. Bestrijk de taartbodems elk met een dikke laag glazuur. Zorg dat je een beetje glazuur overhoudt. Laat de taartbodems ca. 20 minuten in de koelkast opstijven. Roer de geraspte clementineschil door het overige glazuur. Stapel de taartbodems uit de koelkast op elkaar. Bestrijk met een paletmes de hele taart gelijkmatig met een dunne laag clementineglazuur.

Per portie: 620 kcal | 79 g koolhydraten | 5 g eiwit | 31 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)