Bereiding

1. Mix voor het deeg al het meel, de poedersuiker en de boter met de pulseerknop in een keukenmachine tot je geen klontjes boter meer ziet. Mix met de pulseerknop het kaneelpoeder en de xanthaangom erdoorheen. Voeg de eidooier en 1 el water toe en mix met de pulseerknop tot het een bal wordt. Voeg als het deeg te droog is 1 of meerdere theelepels koud water toe.

2. Leg het deeg op een werkblad en vorm er een platte schijf van. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg ca. 30 minuten in de koelkast.

3. Vet 15 holtes van 2 muffinbakblikken lichtjes in met olie. Bestuif het werkblad heel lichtjes met rijstmeel en rol het deeg uit tot 3-4 mm dikte. Steek er 15 cirkels uit (9-10 cm Ø). Bekleed de muffinholtes met het deeg en zet 30 minuten in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de bourbon en de pecannoten door het mincemeat en verdeel het over de muffinvormpjes. Bak ca. 20 minuten in de oven tot het deeg zandkleurig is en het mincemeat bubbelt. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Voeg 75 g suiker toe en klop tot stijve pieken. Voeg de overige suiker, de maïzena en het vanille-extract toe en klop tot een dikke, stevige meringue.

5. Verdeel de meringue – met een spuitzak of een lepel – over de taartjes en verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 110°C / hetelucht: 90°C). Bak ca. 45 minuten in de oven tot de meringue krokant en stevig is.

6. Laat de taartjes helemaal afkoelen en snijd ze dan voorzichtig met een mesje los van de vormpjes.

*Hier vind je het recept voor mincemeat

Per stuk: ca. 383 kcal
3 g eiwit | 17 g vet | 52 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport