Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gnocchi met knoflookboter en paarse broccoli

Gnocchi met knoflookboter en paarse broccoli

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie op middelhoog vuur en bak er de broccoli of bimi in 5-10 minuten gaar en knapperig in.

  2. Verhit intussen voor de saus 1 el olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit er de ui glazig in. Voeg de knoflook en de rode peper toe en fruit ca. 5 minuten mee. Voeg de boter, het citroensap, 30 g parmezaan, de mosterd en royaal zout en peper toe en verhit alles verder tot de kaas gesmolten is en er een saus is ontstaan.

  3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Bewaar een kopje kookvocht en giet de gnocchi af. Roer de gnocchi door de saus. Voeg een scheut kookwater toe om het geheel smeuïg te maken.

  4. Verdeel de gnocchi over kommen en leg er de broccoli of bimi bovenop. Bestrooi met wat extra parmezaan.

Per portie: 560 kcal | 53 g koolhydraten | 11 g eiwit | 32 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Amanda James Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Ella Tarn

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)