Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gourmetpret--Kreeft-Bernaise

Gourmet kreeft met gegratineerde bearnaisesaus van Danny Jansen

  • Uitdagend

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bij tv-kok Danny Jansen wordt het gourmetstel regelmatig op tafel getoverd. Voor iedereen die wel eens iets anders wil dan de standaard vleesschalen, schreef hij het boek Gourmetpret met Danny. Misschien wel het verrassendste hoofdstuk staat vol met vis gerechten voor de gourmet, waaronder deze kreeft met gegratineerde bearnaisesaus. Klinkt fancy, maar je tovert hem na wat voorbereiding gewoon uit je pannetje.

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook met zeezout erin. Het water moet bijna smaken als de zee. Doe als het water kookt de kreeften in de pan.

  2. Kook de kreeften 7 minuten. Zet het vuur wat lager als het water hard kookt.

  3. Laat de kreeften in koud water afkoelen.

  4. Om de kreeft schoon te maken draai je de kop van het lijf. De staart moet je licht pletten door die op de zijkant op een snijplank te leggen en daarna als een garnalenstaart te pellen. Haal het darmkanaal eruit. Kraak de poten met een kreeftentang en pluk het vlees eruit. Bewaar het kreeftenvlees gekoeld. De schalen kun je gebruiken om een lekkere kreeftensoep van te maken.

  5. Meng voor de bearnaisesaus de dragonazijn, suiker en eidooiers in een ruime mengkom. Verhit een klein pannetje water waar deze mengkom boven kan hangen om vervolgens het eidooiermengsel au bain-marie (op de stoom) luchtig te kloppen. Als het eidooiermengsel schuimig is haal je de mengkom van de stoom en roer je er klontje voor klontje de koude boter doorheen, de gehakte dragon en peper en zout naar smaak.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Gourmetpret met Danny

€ 14,99
Gourmetpret met Danny