Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Verschillende kleuren ijsjes liggend op ijsklontjes met stukjes fruit eromheen

Grapefruit-rozemarijnijsjes

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Fris, fruitig en net even anders: deze grapefruit-rozemarijnijsjes zijn de perfecte verfrissing voor warme dagen. De licht bittere smaak van grapefruit combineert verrassend goed met de kruidige rozemarijn, waardoor je een heerlijk uniek ijsje krijgt dat je keer op keer wil maken!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 4 ijsvormpjes
Fris, fruitig en net even anders: deze grapefruit-rozemarijnijsjes zijn de perfecte verfrissing voor warme dagen. De licht bittere smaak van grapefruit combineert verrassend goed met de kruidige rozemarijn, waardoor je een heerlijk uniek ijsje krijgt dat je keer op keer wil maken!
Feitje
Wist je dat rozemarijn verrassend goed samengaat met het frisse, bittere van grapefruit? Probeer het zelf eens!

Bereiding

  1. Doe het grapefruitsap, het water, de suiker, 2⁄3 van de rozemarijn en de citroenschil in een steelpannetje en kook in ca. 10 minuten tot een siroop. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Zet daarna in de koelkast om verder af te koelen. Schenk vervolgens de siroop door een zeef. Neem van de rest van de rozemarijn rozemarijn de dunne, jonge naaldjes.

  3. Doe in elk ijsvormpje een paar naaldjes rozemarijn en 1-2 dunne schijfjes grapefruit. Vul aan met de siroop erop en zet minimaal 8 uur in de diepvries.

Per stuk: 253 kcal | 64 g koolhydraten | 1 g eiwit

Fotografie en receptuur: Willem van Santen Styling: Marijn Visser

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!