
Grapefruit-rozemarijnijsjes
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Fris, fruitig en net even anders: deze grapefruit-rozemarijnijsjes zijn de perfecte verfrissing voor warme dagen. De licht bittere smaak van grapefruit combineert verrassend goed met de kruidige rozemarijn, waardoor je een heerlijk uniek ijsje krijgt dat je keer op keer wil maken!
Lees verder onder de advertentie
Fris, fruitig en net even anders: deze grapefruit-rozemarijnijsjes zijn de perfecte verfrissing voor warme dagen. De licht bittere smaak van grapefruit combineert verrassend goed met de kruidige rozemarijn, waardoor je een heerlijk uniek ijsje krijgt dat je keer op keer wil maken!
Feitje
Wist je dat rozemarijn verrassend goed samengaat met het frisse, bittere van grapefruit? Probeer het zelf eens!
Bereiding
Doe het grapefruitsap, het water, de suiker, 2⁄3 van de rozemarijn en de citroenschil in een steelpannetje en kook in ca. 10 minuten tot een siroop. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet daarna in de koelkast om verder af te koelen. Schenk vervolgens de siroop door een zeef. Neem van de rest van de rozemarijn rozemarijn de dunne, jonge naaldjes.
Doe in elk ijsvormpje een paar naaldjes rozemarijn en 1-2 dunne schijfjes grapefruit. Vul aan met de siroop erop en zet minimaal 8 uur in de diepvries.