Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Hartige tompouce met blauwe-kaascrème

Hartige tompouce met blauwe-kaascrème

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Hanne: “Geen roze glazuur, geen vanillepudding, geen HEMA, maar dunne crackertjes, een crème van blauwe kaas en zoete vijgen. Een superlekkere combinatie en heel makkelijk om te maken. Is blauwe kaas niet jouw favoriet? Met geitenkaas of een andere zachte kaas lukt het ook!”

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Hanne: “Geen roze glazuur, geen vanillepudding, geen HEMA, maar dunne crackertjes, een crème van blauwe kaas en zoete vijgen. Een superlekkere combinatie en heel makkelijk om te maken. Is blauwe kaas niet jouw favoriet? Met geitenkaas of een andere zachte kaas lukt het ook!”

Bereiding

  1. Mix de blauwe kaas en de roomkaas met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa. Klop in een andere kom de slagroom met een elektrische mixer stijf. Spatel de slagroom door het kaasmengsel. Vul de spuitzak met de crème.

  2. Snijd de vijgen in mooie plakjes en snijd of breek de crackers voorzichtig doormidden. Spuit een dikke laag kaascrème op de helft van de crackers. Leg hierop de plakjes vijg. Leg de overige crackers erbovenop.

Per portie: 181 kcal | 8 g koolhydraten | 6 g eiwit | 14 g vet

Receptuur en foto’s: Hanne Clemens van gewoonhanne.nl

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!