
Hele kip met truffel gestoofd in bouillon met truffel-roomsaus
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Luxer dan truffel wordt het toch niet? Vul er een hele kip mee en stoof het daarna in bouillon. Serveer met romige truffelsaus en voilà: comfortfood op z’n chicst.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bereid de kip een dag van tevoren voor. Snijd hiervoor de helft van de truffel in dunne schijfjes. Steek de schijfjes truffel onder de huid van de kip.
Stop de rest van de truffel in de buikholte van de kip. Verpak strak in vershoudfolie en leg een nacht in de koelkast.
Vul voor de bouillon een stoofpan met 4 l water. Voeg de bleekselderij, de wortel, de uien, de laurierblaadjes, de tijm en de venkelzaadjes en 2 tl zout toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook.
Neem de kip uit de koelkast en verwijder de truffel uit de buikholte. Hak deze truffel zeer fijn en houd apart voor de saus.
Zet het vuur onder de bouillon laag en laat de kip rustig in de bouillon zakken. Pocheer de kip in ca. 45 minuten gaar.
Zet het vuur uit en leg het deksel op de pan. Laat nog 10 minuten staan.
Neem de kip uit de bouillon en leg op een schaal. Dek losjes af met aluminiumfolie om te rusten.
Zeef de bouillon en giet de helft terug in de pan. Kook op hoog vuur in tot een krachtige jus.
Voeg de slagroom en de gehakte truffel toe en laat nog goed doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak er de champignons kort in. Snijd stukken vlees van het bot van de kip af.
Verdeel de kip over een grote schaal. Schep de truffelroomsaus erover en serveer met de gebakken champignons en gekookte krieltjes.









