Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Hummus met kruim erover en rauwkost

Hummusmoestuintje

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Een vrolijk en verrassend borrelhapje dat er niet alleen leuk uitziet, maar ook superlekker is! Dit ‘moestuintje’ van romige hummus, knapperige groenten en eetbare aarde is binnen no-time klaar.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Een vrolijk en verrassend borrelhapje dat er niet alleen leuk uitziet, maar ook superlekker is! Dit ‘moestuintje’ van romige hummus, knapperige groenten en eetbare aarde is binnen no-time klaar.
Tip
Varieer met andere groenten, zoals komkommer en paprika.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Doe het brood, de pompoenpitten en de olijven in een keukenmachine of het hakmolentje van een staafmixer en maal tot kruimels.

  2. Verdeel de kruimels gelijkmatig over een bakplaat. Bak in 10-15 minuten goudkleurig in de oven; roer halverwege de baktijd door. Laat afkoelen. Het kruim blijft een dag goed in een luchtdichte bak.

  3. Verdeel de hummus over een ondiepe schaal (ca. 22 cm Ø). Verdeel het olijvenkruim erover.

  4. Duw het grootste deel van de rauwkost in nette rijen in de hummus, als een moestuintje – je moet misschien de kontjes van de groenten snij- den zodat ze beter blijven staan. Serveer direct met de rest van de rauwkost en de pita’s om te dippen.

Per portie: 196 kcal | 9 g koolhydraten | 5 g eiwit | 15 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Fotografie: Ella Miller Bloxsome Styling: Luis Peral Foodstyling: Ellie Jarvis

Hummus
Wist je dat je hummus ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Bekijk hier onze favoriete recepten!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)