Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Infusie van gin, kirsch, wodka en rum

Infusie van gin, kirsch, wodka en rum

  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

Maak je zelf weleens infusies? Het is een absolute aanrader! Het kost weinig tijd (afgezien van de wachttijd van een week) en geeft op veel manieren een boost aan je feestdagen. De infusies gebruik je bijvoorbeeld door verschillende gerechten voor wat extra smaak. Of wat dacht je van een paar druppeltjes door je baksels voor de feestdagen?

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Gin met gember en steranijs

Kirsch met vanille

Wodka met sinaasappel en kaneel

Rum met limoen en kruidnagel

Maak je zelf weleens infusies? Het is een absolute aanrader! Het kost weinig tijd (afgezien van de wachttijd van een week) en geeft op veel manieren een boost aan je feestdagen. De infusies gebruik je bijvoorbeeld door verschillende gerechten voor wat extra smaak. Of wat dacht je van een paar druppeltjes door je baksels voor de feestdagen?
Tip
Natuurlijk kun je de infusies ook gebruiken voor de lekkerste cocktails tijdens de kerstborrel!

Bereiding

  1. Verdeel voor iedere infusie de smaakmakers over de flesjes en giet er de drank bij. Laat minimaal 1 week staan voor gebruik. De infusies zijn minimaal 3 maanden houdbaar op kamertemperatuur. Zorg wel dat de smaakmakers blijven onderstaan zodat er geen schimmel ontstaat.

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)