Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui 

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur en 20 minuten wachttijdca. 2 u. en 20 min. wachttijd

Fris, zoetzuur en supermakkelijk: ingelegde rode ui is de ideale smaakmaker voor op taco’s, salades, burgers of bowls. Je maakt ’t in een paar minuten, en het tilt bijna elk gerecht naar een hoger niveau.

Lees verder onder de advertentie

Aantal potten
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • weckpot à 370ml
Fris, zoetzuur en supermakkelijk: ingelegde rode ui is de ideale smaakmaker voor op taco’s, salades, burgers of bowls. Je maakt ’t in een paar minuten, en het tilt bijna elk gerecht naar een hoger niveau.

Bereiding

  1. Steriliseer de pot voor gebruik goed. Dit doe je door de pot ongeveer 20 minuten in een pan met heet water te koken. De pot waarin je de ingemaakte uien gaat bewaren moet brandschoon zijn om bacterievorming te voorkomen.

  2. Voeg twee gesneden rode uien, witte azijn, water, suiker, zout en smaakmakers naar keuze toe aan een schone pot. Na ongeveer twee uur is de ingemaakte rode ui al op smaak. Maar hoe langer je het laat staan, hoe beter de smaak.

Per portie (50 g): 29 kcal | 6 g koolhydraten
Ingemaakte rode ui bewaren
Bewaar de pot met ingemaakte rode ui bij voorkeur in de koelkast. Op een koele en donkere plaats blijft het namelijk zeker een week goed. Wil je het liever langer bewaren? Zorg dan dat het water dat je toevoegt aan de uien goed heet is, sluit de pot gelijk af en zet het in de koelkast. De dichte pot blijft dan enkele weken houdbaar. Maak je de pot open? Dan moet je het binnen een week opeten.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!